Fiat introduceert nieuwe modellen

Een drukte van belang bij Fiat dit voorjaar: eerder werd al aangekondigd dat de Spider zijn rentree zal maken, nu blijkt dat ook de Tipo in drie verschillende versies het levenslicht opnieuw zal gaan zien dit jaar.

124 Spider

Met deze nieuwe 124 Spider laat Fiat een typenaam met een rijke historie herleven. Het model is een eerbetoon met bijzonder veel gelijkenis aan de originele 124 Spider die is ontworpen door Tom Tjaarda, een Amerikaan met Nederlandse roots. Het origineel wordt gezien als een van de mooiste modellen die Fiat ooit heeft uitgebracht. De nieuwe 124 Spider oogt tijdloos, met klassieke lijnen, uitgebalanceerde proporties en lange 'motorkap'. De lengte van de voorzijde geeft de auto een sportieve uitstraling. Details als de zeshoekige grille en het patroon van het rooster in de grille, de 'bulten' op de motorkap en de scherp gesneden, horizontale achterlichten zijn verwijzingen naar de oorspronkelijke Spider. De Fiat 124 Spider wordt aangedreven door de beproefde 1.4 MultiAir Turbo benzinemotor, die voor het eerst wordt toegepast in een achterwielaangedreven auto. De viercilinder benzinemotor levert 140 pk bij 5.000 toeren, 240 Nm bij 2.250 toeren en is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. De Spider staat naar verwachting in de zomer in de showroom en is leverbaar vanaf € 33.995.


Tipo

Fiat introduceert een hele familie Tipo's: sedan, hatchback en stationwagon. Geheel in Fiat-stijl zit de nieuwe Tipo vol met slimme oplossingen die het leven aan boord veraangenamen. Hieronder het optionele Uconnect 7” HD LIVE met een 7-inch kleurentouchscreen, Bluetooth, audiostreaming, tekstlezer en spraakherkenning, AUX- en USB-poorten met iPod-integratie en bedieningsknoppen op het stuur. Desgewenst is dit systeem uit te breiden met een parkeercamera en het nieuwe TomTom 3D Touch-navigatiesysteem. Het motoren gamma omvat de 1,3-liter MultiJet (95 pk) en 1,6-liter MultiJet turbodieselmotor (120 pk) – die ook als ECO-versie leverbaar is. Verder is de Tipo beschikbaar met de 1.4 16v Fire (95 pk), de 1.4 T-Jet (120 pk) en de 1.6 E-torQ (110 pk) benzinemotoren. Er is ook een 1.4 T-Jet (120 pk) benzine-/lpg-motor. De nieuwe Tipo sedan staat in maart in onze showroom en is verkrijgbaar vanaf € 19.495. De hatchback en stationwagon uitvoeringen volgen later.

Houd voor meer informatie deze site in de gaten of volg ons op facebook!

Vakgarage Kampershoek

De 10 sterke punten van Vakgarage

 

  • Altijd een persoonlijke benadering
  • Een exacte prijsopgave vooraf
  • Uitsluitend kwaliteitsonderdelen
  • Lid van de Bovag
  • Apk keuringsinstantie
  • VAKPlan gecertificeerd
  • Vakmensen werken aan uw auto
  • Bij meerwerk altijd overleg met de klant
  • Wij zorgen dat u mobiel blijft

Bovag NDA nijskens